Klassenovergang voor ouders. Net zo spannend?

Als ik zie hoeveel werk er weer is verricht om de Social Schools omgeving op school klaar te maken voor het nieuwe schooljaar, wil ik alle beheerders bijna kussen! Eindelijk zien we in het onderwijs het belang van ouderbetrokkenheid in. En steken we hier dus tijd en energie in. Die energie moeten we zeker zien over te dragen op onze nieuwe ouders. Op die nieuw zijn binnen school, maar ook die gewisseld zijn van klas.

Ik vraag me af hoe het is voor die ouders. Het is een hele opgave om de juf of meester te leren kennen, om er achter te komen of jouw kind zich goed zal voelen in die nieuwe omgeving en misschien hebben ze wel heel veel vragen voor die leerkracht. 'Wat wil een ouder van mij weten?'

Social Academie heeft voor die leerkrachten die zich dit ook aantrekken een aantal vragen geformuleerd om over na te denken. Welke tips heb jij nog voor hen?

- Ik vind het altijd leuk om gefeliciteerd te worden op mijn verjaardag. Die heb ik dus ingevuld op Socialschools.

- Ik heb mijn hobby's ingevuld. Zo laat ik zien wat ik buiten de klas nog meer doe. Dit wekt wel respect. Nu doe ik ook leuke dingen: muziek, oranje-vereniging en sport.

- Mijn gezinssituatie vind ik zo belangrijk. Dat heb ik vermeld.

- Ik vertel waar ik heen ga op vakantie. Krijg ik zelfs toffe tips.

- Mijn CV is best indrukwekkend. Naast de opleidingen zijn ook de cursussen wel van belang voor ouders.

- Adres en telefoonnummer vind ik niet belangrijk voor ouders. Daar is juist de omgeving van Social Schools voor.

- De regels die wij hebben opgesteld met de kinderen in de klas deel ik graag.